Wijkracht

Wijkracht

 

INFORMATIE OVER WIJKRACHT:

 

Wijkracht; sociale zorg voor iedereen!


Meedoen, meetellen én omzien naar elkaar! Dat is waar het bij Wijkracht om gaat. U kunt de medewerkers van Wijkracht zien als het navigatiesysteem voor vragen op het gebied van sociale zorg. Zij geven u in veel gevallen de antwoorden. Weten ze het zelf niet, dan wijzen ze u de snelste weg naar het antwoord.

 

Altijd in de buurt
Met drie wijkteams in Hengelo zijn ze altijd in de buurt. Ze zijn bovendien snel en persoonlijk te benaderen. Wat ze voor u kunnen doen?

  • Ze ondersteunen de wijk. Dit doen ze onder meer vanuit wijkcentra en ontmoetingsruimten. En, dit doen ze samen met heel veel vrijwilligers.
  • Ze geven informatie en advies over heel veel verschillende zaken. Denk aan onderwerpen zoals vrijwilligerswerk, ouderdom, leven met een beperking, gezin, mantelzorg en nog veel meer.
  • Ze helpen bij het vinden van de weg naar de juiste instanties en we bemiddelen hierbij.
  • Ze ondersteunen bij vragen over bijvoorbeeld opvoeding, echtscheiding of ouder worden.

 

Persoonlijk&gericht
De deskundige medewerkers van Wijkracht geven antwoorden op uw vragen, ze geven informatie en advies en ondersteunen waar nodig. Hierbij staat u, als uniek persoon, centraal. Uw vraag, verzoek of zorg behandelen ze persoonlijk en gericht.

De wijkteams
De drie wijkteams in Hengelo hebben ieder een eigen werkgebied (Noord, Midden en Zuid). Binnen ieder wijkteam werken verschillende disciplines samen:

>> mantelzorgondersteuning

>> ouderenwerk

>> ondersteuning mensen met een beperking

>> maatschappelijk werk

>> sociaal cultureel werk

>> preventieve wijkverpleegkundige zorg

 

Bereikbaarheid

De Wijkracht medewerkers ziet u in uw wijk, in uw straat, in wijkcentra, maar ze komen ook bij u thuis wanneer u dat wilt. Op de website www.wijkrachthengelo.nl vindt u veel informatie. Hier ziet u ook welk wijkteam bij u in de buurt actief is, wie de medewerkers zijn en wat de specialiteiten zijn. Uiteraard kunt u Wijkracht ook bellen via 074 245 91 31 (Zorgloket). Een mail sturen kan naar info@wijkracht.nl.