Landelijke Opschoondag – zaterdag 24 maart

 

 

Bron: Gemeente Hengelo

Zwerfafval

Veel mensen vinden zwerfafval storend. Het geeft een rommelig straatbeeld, het trekt ongedierte aan en het kan de bodem vervuilen. Om hier extra aandacht voor te vragen, is de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen. Tijdens deze dag organiseren mensen door het hele land leuke opschoonacties om samen de buurt of straat schoon te maken.

Hengelose Opschoondag

Gemeente Hengelo ondersteunt dit landelijke, jaarlijks terugkerende, initiatief. Zo worden de raadsleden en fractievertegenwoordigers gevraagd om op zaterdag ochtend 24 maart mee te helpen met het opruimen van zwerfaval op verschillende locaties in de stad. Daarnaast willen we u vragen om mee te doen om zwerfafval op te ruimen in de eigen wijk of buurt. Meedoen is eenvoudig en hoeft niet lang te duren. Als iedereen een uurtje zijn handen uit de mouwen steekt, is de buurt al snel een stuk schoner.

Doet u mee?

Wij zouden het erg op prijs stellen als u besluit mee te doen aan de Hengelose Opschoondag op zaterdag 24 maart. Hebt u een leuke activiteit, meld deze dan aan op de landelijke website www.supportervanschoon.nl.

Op deze site kunt u ook gratis materiaal voor uw actie aanvragen. Daar waar nodig ondersteunt de gemeente deze initiatieven natuurlijk, bijvoorbeeld door het uitlenen van hesjes of afvalknijpers. En ook zorgen we ervoor dat het ingezamelde zwerfafval wordt afgevoerd.

Onder de Hengelose deelnemers die hun activiteit op deze site hebben aangemeld, verloten we een aantal tegoedbonnen.

Hebt u nog vragen of opmerkingen?

Neem dan contact met ons op via afval@hengelo.nl

Comments are closed.