Buurtbon 2018 per 1 feb. beschikbaar

BHM klein app

 

 

Bron: Gemeentenieuws Gemeente Hengelo

 

Hebt u een leuk idee voor uw buurt? Vraag een buurtbon aan!

Een sinterklaasfeest organiseren, een kerstconcert voor ouderen, buurtactiviteiten, een sing-a-song middag of theater- en dansworkshops voor kinderen: het is allemaal mogelijk met een buurtbon. U kunt ze vanaf donderdag 1 februari weer aanvragen. Dit jaar is er € 53.000 beschikbaar voor heel Hengelo. Dit bedrag wordt verdeeld op basis van inwonertallen in de buurten en wijken.

Aanvragen:
Een buurtbon is een tegoedbon die u kunt inzetten om uw buurt mooier, veiliger of gezelliger te maken. Aanvragen is simpel. U kunt het aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen of ophalen bij het stadskantoor aan de Hazenweg, de bibliotheek aan de Beursstraat, het kantoor van Welbions aan de Paul Krugerstraat en bij buurt- en wijkcentra in Hengelo.

U stuurt het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld dus: op is op! De bewonersorganisaties in Hengelo brengen advies uit aan de gemeente over de ideeën die in hun buurt worden ingediend. De aanvraag moet uiterlijk 15 november 2018 bij de gemeente binnen zijn.

Inspiratie opdoen:
Meer informatie over buurtbonnen vindt u op www.hengelo.nl/buurtbonnen en www.facebook.com/buurtbon. Daar krijgt u een indruk van de ideeën die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd.

Vragen?
Hebt u vragen of hulp nodig bij het invullen, neem dan contact op met de Helpdesk Subsidies Bewonersparticipatie, via e-mail wijkaanpak@hengelo.nl of telefoon 14074.

Comments are closed.